Toronto Outdoor Art Fair office redesign

It was an honour to work with the amazing team at TOAF to transform their office space into a breathable, creative and dynamic environment; a place they can call their own. When we were first approached by TOAF to redesign their office space located at 401 Richmond, an arts-and-culture hub in downtown Toronto, we got really excited by the vast possibilities of crafting a creative production house for TOAF’s year-round behind-the-scene intense planning and production space. The concept was simple: a clutter-free, low-cost, flexible and modular workspace to allow future add-ons and provokes enthusiasm, pride and creativity. We worked collaboratively with TOAF’s team to design every inch of their space to create a comfortable, open and inviting place that truly reflects their rich and long history of providing platforms to emerging and established artists, designers and makers to showcase and connect to the public.  

 In order to maximize the square footage and the use of natural light, we divided the room into two integrated yet separate zones; the white on white strategy is the active, easy-access library/work zone featuring a gallery wall, cozy lounge area, spacious work surfaces with wide and open meeting space to encourage collaboration and idea generation between team members.  While the black on black zone is at the front of the space where we designed a storage room for event production tools, as well as an open kitchenette and a linear wall hooks for a smoother entry to the active work zone. The black board wall acts as a buffer zone and a playful project planning tool for their post-it note calendar all year round.

IMG_7830.jpg