Ashdale Residence: East end Toronto

Type: Kitchen/backyard concept & design

Year: 2016

Status: Completed

Location: East end, Toronto

 

The kitchen as we know it is evolving. What has long been solely the domain dedicated to cooking is now a multi-utilitarian space where socialization, entertainment, and technology all intersect. It’s the living room of today... 

At Ashdale Residence, the main concept is to open up the kitchen to create a seamless transition moving from one space to another and to maximize natural light within long and narrow spaces of the house. The transformation is achieved in a sustainable and cost-conscious manner. 

Features: custom white oak open shelving, lots of storage space, tea-and-toast station for daytime grazing, neutral colour palette, durable materials, simple clean lines.

Screen Shot 2016-06-30 at 6.19.49 PM.png

Pendant Light: Lambert & Fils by Lightform

Wooden Alphabet Wall Decor: Bookhou Design

Custom white oak Shelving: Exotic Wood

Collage paintings: Anahita Azrahimi